Kijevo kotletai
INGREDIENTAI:
- 500 g vištienos filė;
- 150 – 200 g sviesto;
- Ryšulėlis šviežių petražolių;
- Geras žiupsnis mėgstamų prieskonių vištienai;
- 2 – 3 kiaušiniai;
- Keli valg. š. miltų;
- Keli valg. š. džiūvėsėlių;
- Aliejus kepimui.
PARUOŠIMAS:
- Vištienos filė perpjauname perpus ir mėsą lengvai išmušame, kad gautųsi kaip kepsneliai. Pagardiname ją mėgstamais vištienos prieskoniais.
- Pasiruošiame sviestą – kambario temperatūros sviestą sutriname iki vientisos masės ir pagardiname žiupsniu druskos bei smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Susukame į pailgą ritinį ir paliekame šiek tiek šaldytuve, kad sukietėtų.
- Į kiekvieną paruoštą vištienos filė gabalėlį dedame po gabalėlį sviesto su petražolėmis ir susukame suktinukus, uždarydami jų šonus. Paruoštus suktinukus susukame su maistine plėvele ir paliekame šiek tiek šaldytuve, kad sutvirtėtų.
- Sutvirtėjusius suktinukus apvoliojame miltuose, tuomet merkiame į kiaušinio plakinį bei džiūvėsėlius, dar kartą į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius.
- Paruoštus Kijevo kotletus kepame įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Iškeptus keptuvėje galima dar kelias minutes pakepti 200° orkaitėje ir patiekiame iškart.
Recepto autorius – Cukrinis avinėlis