Receptai | AIBĖ

Receptai

Receptai

Mini čeburekai

Kalėdinė sūrio eglutė

Silkė Kalėdoms

Lašiša Kalėdoms

„Rafaelo“ tortas

Duonos pyragas

Sūrio užkandis Helovynui

Jelapenų užkandis Helovynui

Įdaryta bulvė

Vištienos iešmeliai

Arbūziniai ledai

Ledų desertas

Rodyti daugiau

Mini čeburekai

INGREDIENTAI:

  • 360 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 400 – 500 g miltų;
  • Žiupsnis druskos;
  • 4 valg. š. grietinės;
  • 450 g maltos kiaulienos;
  • 1 svogūnas;
  • Žiupsnis maltos mėsos prieskonių;
  • Šiek tiek vandens;
  • Ryšulėlis šviežių petražolių;
  • Keli arb. š. grietinės;
  • Aliejaus kepimui.

PARUOŠIMAS:

  1. Pirmiausia, pasiruošiame čeburekų tešlą – į dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinius, dedame grietinę ir beriame druską bei miltus. Viską išmaišome ir gerai išminkome, kad tešla nebeliptų prie pirštų.
  2. Pasiruošiame mėsą – į dubenį dedame maltą mėsą, beriame prieskonius, smulkinas petražoles, taip pat dedame grietinę bei pilame vandenį. Išmaišome.
  3. Iškočiojame tešlą ir su formele įspaudžiame apskritimus. Į kiekviemą apskritimą dedame po šaukštelį mėsos įdaro, apskritimą perlenkiame ir tvirtai suspaudžiame šakute.
  4. Keptuvėje ar puode įkaitiname aliejų ir jame iš abiejų pusių apkepame čeburekiukus.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Kalėdinė sūrio eglutė

INGREDIENTAI:

  • 450 g mėgstamo tepamo šviežio sūrio su žolelėmis;
  • Kelios juodosios alyvuogės;
  • Kelios žaliosios alyvuogės;
  • Keli saulėje džiovinti pomidorai;
  • Kelios šakelės rozmarino;
  • Riekutė sūrio

 

PARUOŠIMAS:

  1. Lekštę uždengiame maistine plėvele ir į jos vidų sudedame šviežią sūrį su žolelėmis. Uždengiame maistine plėvele ir suformuojame eglutės formą. Jei kreminis sūris minkštesnis, paliekame šiek tiek šaldytuve arba kameroje, kad lengvai sustingtų.
  2. Perkeliame eglutės formos tepamą sūrį į serviravimo indą, jei reikia, dar šiek tiek pagražiname formą ir dedame žaliąsias bei juodąsias alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus bei rozmarinų šakeles. Uždedame sūrio žvaigždelę ir šalia patiekiame mėgstamus duoniukus, krekerius ar duonos riekes.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Silkė Kalėdoms

INGREDIENTAI:

  • 3 – 4 morkos;
  • 1 – 2 svogūnai;
  • 200 g pievagrybių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Keli valg. š. pomidorų padažo arba pomidorų pastos;
  • 300 g mėgstamos silkės;
  • Sauja kepintų saulėgrąžų

 

PARUOŠIMAS:

  1. Morkas nuskutame ir stambiai sutarkuojame. Svogūnus supjaustome smulkiai, o pievagrybius – griežinėliais.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi arba sviestu lengvai apkepame tarkuotas morkas bei smulkintus svogūnus. Vėliau suberiame pievagrybius ir dar šiek tiek viską lengvai apkepame.
  3. Dedame kelis šaukštus pomidorų padažo arba pastos, viską išmaišome, gardiname saulėgrąžų sėklomis ir dar kartą viską išmaišome.
  4. Paruoštas morkas su pievagrybiais dedame į serviravimo indą ir ant viršaus sudedame gabalėliais pjaustytą silkę.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Lašiša Kalėdoms

INGREDIENTAI:

  • 3 lašišos pjausniai;
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
  • Gabalėlis sviesto;
  • Žiupsnis druskos;
  • Kelios šakelės rozmarino;
  • 100 – 150 ml riebios grietinėlės;
  • Kelios skiltelės česnako;
  • Kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • Keli arb. š. dirbtinių raudonųjų ikrų

 

PARUOŠIMAS:

  1. Pirmiausia, pasiruošiame lašišos pjausnius – išpjauname jų viduriuką ir viename šone atskiriame lašišos filė nuo odos. Susukame suktinukus ir jų vidų įdedame po folijos rutuliuką, kad liktų skylė. Kepsnelius aprišame virvele.
  2. Paruoštus kepsnelius dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, dedame gabalėlį sviesto, rozmarino šakeles ir paskaniname druska. Apkepame lengvai iš abiejų pusių.
  3. Apkeptus kepsnelius toliau dedame į 180 laipsnių orkaitę 10 – 15 minučių.
  4. Kol kepa lašišos kepsneliai, pasiruošiame grietinėlės padažą – į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, beriame smulkiai pjaustytą česnaką bei čiobrelius ir lengvai apkepame. Pilame grietinėlę ir maišant laukiame, kol ji sutirštėja.
  5. Iškepus kepsneliams, juos serviruojame į lėkštes, išimame foliją, atrišame virvelę ir į vidų pilame padažą bei dedame ikrus.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

„Rafaelo“ tortas

INGREDIENTAI:

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 300 – 400 g kondensuoto pieno;
  • 100 ml riebios grietinėlės;
  • 150 – 200 g kokoso drožlių;
  • 200 g sausainių;
  • 100 g sviesto;
  • Keli Rafaelo saldainiai papuošimui

 

PARUOŠIMAS:

  1. Į indą dedame maskarponės sūrį, pilame grietinėlę bei kondensuotą pieną ir viską gerai išsukame iki kreminės konsistencijos.
  2. Į pagamintą kremą įmaišome didžiąją dalį kokoso drožlių. Pati masė turi gautis tiršta, jei reikia, dar įdedame šiek tiek kokoso drožlių.
  3. Sausinius sutriname iki trupinių ir juos sumaišome su išlydytu sviestu. Gautą masę dedame į torto formą ir tvirtai paspaudžiame.
  4. Į torto formą taip pat dedame paruoštą įdarą, išlyginame viršų ir paruoštą tortuką dedame kelioms valandoms arba dar geriau pernakt į šaldytuvą.
  5. Sustingusį tortą išimame iš formos, papuošiame kokoso drožlėmis, Rafaelo saldainiais bei rozmarino šakelėmis.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Duonos pyragas

INGREDIENTAI:

  • 4 – 5 didesni obuoliai;
  • 100 g sviesto;
  • 1 arb. š. meduolinių prieskonių;
  • 3 – 4 valg. š. rudojo cukraus;
  • 1 puodelis pieno;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 valg. š. cukraus;
  • 1 – 2 arb. š. cinamono;
  • 50 g sviesto;
  • 250 – 300 g šviesios duonos

 

PARUOŠIMAS:

  1. Obuolius nulupame ir supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, jam ištirpus beriame meduolinius prieskonius bei rudąjį cukrų. Sumažiname kaitrą ir kelias minutes pamaišome, kol cukrus pradės tirpti. Tuomet suberiame pjaustytus obuolius – kelias minutes kartas nuo karto pamaišant apkepame obuolius, kad jie karamelizuotųsi ir suminkštėtų.
  3. Kol obuoliai karamelizuojasi, pasiruošiame pieno ir kiaušinių plakinį – į puodą pilame pieną, beriame cinamoną, cukrų, įmušame kiaušinius bei dedame sviestą. Išplakame ir ant nedidelės kaitros nuolat maišant pašildome pieną, kol sviestas ištirps.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu ir pradedame sluoksniuoti pudingą – pirmiausia, dedame pjaustytos duonos gabalėlius, tuomet karamelizuotus obuolius, vėl duonos gabalėlius ir vėl obuolius. Paskutinis sluoksnis turi būti duonos gabalėlių.
  5. Supilame paruoštą kiaušinių bei pieno plakinį ir apibarstome ruduoju cukrumi.
  6. Paruoštą duonos pudingą kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 – 25 minutes, kol viskas iškeps. Patiekiame su mėgstamais ledais.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Sūrio užkandis Helovynui

INGREDIENTAI:

  • Kelios sūrios lazdelės;
  • Kelios sūrio lazdelės

 

PARUOŠIMAS:

  1. Sūrio lazdeles perpjauname perpus ir kiekvieną pusę įpjauname iki pusės į keturias dalis, kurias dar šiek tiek susmulkiname su žirkėmis.
  2. Į kiekvieną sūrio lazdelę įdedame po sūrią lazdelę ir viskas, raganų šluotelės paruoštos.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Jelapenų užkandis Helovynui

INGREDIENTAI:

  • Kelios jelapeno paprikos;
  • Keli valg. š. kreminio sūrio;
  • 50 g čederio sūrio;
  • 100 g šalto rūkymo šoninės;
  • Sluoksniuota tešla

 

PARUOŠIMAS:

  1. Jelapenus perpjauname perpus ir išskobiame jų vidų.
  2. Dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį, tarkuotą čederio sūrį bei smulkintą ir apkeptą iki traškumo šoninę.
  3. Paruoštu įdaru įdarome jalapeno paprikas.
  4. Kiekvieną papriką apsukame sluoksniuotos tešlos juostelėmis ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 minučių.
  5. Iškeptas jelapeno paprikas papuošiame valgomomis akytėmis.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Įdaryta bulvė

INGREDIENTAI:

  • 4 – 5 didesnės bulvės;
  • 2 – 3 valg. š. kreminio sūrio;
  • 150 g mėgstamo kumpio;
  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų;
  • Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų

 

PARUOŠIMAS:

  1. Bulves švariai nuplauname Ir išverdame jas su lupenomis.
  2. Išvirusias bei jau atvėsusias bulves perpjauname perpus ir šaukšteliu išskobiame jų vidų.
  3. Į dubenį dedame išskobtą bulvių minkštimą, kreminį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį, dalį tarkuoto sūrio bei smulkintus svogūnų laiškus. Viską pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir paspaudžiant šakute išmaišome iki vientisos masės.
  4. Paruoštu įdaru įdarome bulves, gausiai apibarstome likusiu sūriu ir dedame į 190 laipsnių orkaitę geroms 10 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Vištienos iešmeliai

INGREDIENTAI:

  • 800 g vištienos filė;
  • 300 g šaltai rūkytos šoninės;
  • Žiupsnis prieskonių vištienai;
  • Žiupsnis druskos;
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

 

PARUOŠIMAS:

  1. Vištienos filė supjaustome vidutinio storio juostelėmis ir pagardiname prieskoniais vištienai, druska bei alyvuogių aliejumi.
  2. Paruoštas vištienos juosteles dedame ant šoninės juostelių ir susukame suktinukus.
  3. Suktinukus suveriame ant medinių iešmelių ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje kepsninėje apie 10 – 15 minučių.
  4. Vištienos suktinukus su šonine patiekiame su mėgstamu garnyru ir padažais.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Arbūziniai ledai

INGREDIENTAI:

  • 1/2 arbūzo;
  • 1 laimas

 

PARUOŠIMAS:

  1. Arbūzą nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudedame į dėžutę. Arbūzų gabalėlius paliekame šaldiklyje pernakt.
  2. Šaldytą arbūzą sudedame į maisto trintuvą, pagardiname laimo sultimis ir sutriname iki vientisos masės. Šerbeto ledais mėgaujamės iškart.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Ledų desertas

INGREDIENTAI:

  • 2 – 3 pakuotės „Klasika“ vanilinių ledų;
  • Keli traškūs mėgstami sausainiai;
  • Sauja braškių;
  • 1 – 2 arb. š. cukraus;
  • Šiek tiek plaktos grietinėlės

 

PARUOŠIMAS:

  1. Pirmiausia, pasiruošiame braškes – jas smulkiau supjaustome, beriame cukrų ir lengvai patraiškome.
  2. Sluoksniuojame ledų desertą – dedame šiek tiek paruoštų braškių, ledus, patrupiname sausainius, vėl ledus, braškes, patrupiname sausainius ir užpurškiame plaktą grietinėlę. Patiekiame iškart, nes desertas greitai tirpsta.

Recepto autorius – Cukrinis avinėlis

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai. Daugiau informacijos

Sutinku Uždaryti