Beveik tortas Napoleonas
INGREDIENTAI:
- 500 g sluoksniuotos tešlos;
- 1 litras pieno;
- 250 – 300 g cukraus;
- 1 arb. š. vanilinio cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 50 – 60 g miltų;
- 150 g sviesto.
PARUOŠIMAS:
- Pirmiausia, pasiruošiame kremą – į indą pilame pieną, beriame cukrų bei vanilinį cukrų ir lengvai pašildome, kad cukrus ištirptų. Kiaušinius išplakame su miltais ir gautą masę pamažu pilame į šildomą pieną nuolat maišant su plaktuvu, supylus vis dar maišome ant vidutinės kaitros, kol kremas pradeda tirštėti – maišome geras 5 – 10 minučių. Pradėjus kremui tirštėti, sudedame sviestą, viską išmaišome, kol jis ištirpsta ir ruošiamą kremą uždengiame maistine plėvele taip, kad maistinė plėvelė liestųsi prie kremo. Paliekame šaldytuve atvėsti.
- Sluoksniuotą tešlą supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol ji iškepa. Paliekame atvėsti.
- Atvėsusį kremą dar kartą išmaišome ir į jį sudedame sluoksniuotos tešlos gabalėlius. Apie 100 gramų sluoksniuotos tešlos paliekame torto papuošimui – ją sutrupiname iki trupinių. Paruoštą torto masę išmaišome ir sudedame į tortinę. Tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms arba – dar geriau – per naktį.
- Paruoštą tortą išimame iš tortinės, papuošiame sluoksniuotos tešlos trupiniais bei mėgstamomis uogomis.
Recepto autorius – Cukrinis avinėlis