Mini čeburekai
INGREDIENTAI:
- 360 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 400 – 500 g miltų;
- Žiupsnis druskos;
- 4 valg. š. grietinės;
- 450 g maltos kiaulienos;
- 1 svogūnas;
- Žiupsnis maltos mėsos prieskonių;
- Šiek tiek vandens;
- Ryšulėlis šviežių petražolių;
- Keli arb. š. grietinės;
- Aliejaus kepimui.
PARUOŠIMAS:
- Pirmiausia, pasiruošiame čeburekų tešlą – į dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinius, dedame grietinę ir beriame druską bei miltus. Viską išmaišome ir gerai išminkome, kad tešla nebeliptų prie pirštų.
- Pasiruošiame mėsą – į dubenį dedame maltą mėsą, beriame prieskonius, smulkinas petražoles, taip pat dedame grietinę bei pilame vandenį. Išmaišome.
- Iškočiojame tešlą ir su formele įspaudžiame apskritimus. Į kiekviemą apskritimą dedame po šaukštelį mėsos įdaro, apskritimą perlenkiame ir tvirtai suspaudžiame šakute.
- Keptuvėje ar puode įkaitiname aliejų ir jame iš abiejų pusių apkepame čeburekiukus.
Recepto autorius – Cukrinis avinėlis