Marinuoti ridikėliai
INGREDIENTAI:
- 2 ryšulėliai ridikėlių;
- Šviežių petražolių (saujelė);
- 1 nedidelė aitrioji paprika;
- Kelios skiltelės česnako;
- 1 arb. š. cukraus;
- ½ arb. š. druskos;
- 2 valg. š. obuolių acto;
- 1–2 valg. š. aliejaus.
PARUOŠIMAS:
- Ridikėlius nuplauname ir lengvai patraiškome. Petražoles ir aitriąją papriką smulkiai supjaustome.
- Visus ingredientus sudedame į dubenį arba stiklainį: ridikėlius, petražoles, tarkuotus česnakus, aitriąją papriką, užberiame druską, cukrų, užpilame actu ir aliejumi.
- Gerai išmaišome, kad skoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Palaikome šaldytuve kelias valandas ir skubame skanauti.
Recepto autorius – Cukrinis avinėlis