Mėsos vyniotinis
INGREDIENTAI:
- 300 g šalto rūkymo šoninės juostelių;
- 4 – 5 lengvai apvirtų bulvių;
- 400 g vištienos filė;
- Žiupsnis mėgstamų prieskonių vištienai;
- Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų;
- 150 g fermentinio sūrio.
PARUOŠIMAS:
- Pailgą kepimo indą išklojame šoninės juostelėmis taip, kad vėliau būtų galima dalį jų užlenkti.
- Pradedame sluoksniuoti – pirmiausia, dedame dalį lengvai apvirtų ir griežinėliais pjaustytų bulvių, tuomet dedame dalį prieskoniuotos vištienos filė, apibarstome smulkintais svogūnų laiškais ir vėl dedame bulvių griežinėlius, vištienos filė ir svogūnų laiškus.
- Gausiai apibarstome sūriu ir užlenkiame šoninės juostelėmis taip, kad viskas pilnai užsidengtų.
- Mėsos vynuotinį kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 50 – 55 minutes. Patiekiame ką tik iškeptą arba jau pravėsusį.
Recepto autorius – Cukrinis avinėlis