Sūreliai
INGREDIENTAI:
- 360 g pusriebės varškės;
- 50 g sviesto;
- 2 – 3 arb. š. „Panevėžio Plius“ cukraus;
- 3 – 4 arb. š. aguonų;
- 200 g juodojo kepinių šokolado;
- 1 arb. š. kokoso aliejaus
PARUOŠIMAS:
- Į indą dedame varškę, sviestą, beriame cukrų bei aguonas. Viską sutriname iki vientisos masės.
- Paruoštą varškės masę dedame į sūrelių formeles ir paliekame maždaug valandai šaldymo kameroje, kad sutvirtėtų.
- Kai varškės masė sutvirtėja, pasiruošiame šokoladą – jį ištirpdome vandens vonelėje kartu su kokoso aliejumi.
- Į varškės sūrelius įsmeigiame medinius pagaliukus, kad būtų patogiau juos apvolioti šokolado glajuje.
- Paruoštus sūrelius paliekame šaldytuve, kad glajus sutvirtėtų.
Recepto autorius – Cukrinis avinėlis