Viršyti lūkesčius – „Aibė“ įsipareigojimas vyno pirkėjams | AIBĖ

Viršyti lūkesčius – „Aibė“ įsipareigojimas vyno pirkėjams

„AIBĖ“ – didžiausias parduotuvių skaičiumi Lietuvoje prekybos įmonių aljansas valdo daugiau negu 800 parduotuvių tinklą. Didžioji dalis „AIBĖ“ parduotuvių yra kompaktiškos, nedidelės, todėl ir vyno lentynų plotas ribotas. Vyno ekspertė Inga Prastieniūtė formuodama vyno asortimentą turi itin sudėtingą užduotį – viršyti pirkėjų lūkestį vertinant vyno kokybės ir kainos santykį, taip pat viršyti ir asortimento lūkestį – rinktis. „AIBĖ“ parduotuvių asortimente Lietuvoje populiariausių šalių vynas, pagamintas iš toms šalims būdingiausių vynuogių.

„Siekdami patenkinti įvairių pirkėjų skonį, pirkėjams siūlome „elegantiškų“ vynų, kitus patraukiame „džemiškais“. Renkantis vyną, mums svarbiausia yra kokybė, kuri vertinama kompleksiškai: vyno išvaizda, aromatas, skonis, poskonis, dar svarbiau, kad vynas paliktų išskirtinumo įspūdį.  Kainos taip pat yra labai svarbi dalis, atsižvelgiame į konkurencinę aplinką, vidutinę rinkos kainą,“ – vyno asortimento formavimu dalinasi „Aljanso AIBĖ“ vyno ekspertė.

AIBE vyno

Vynai dažniausiai atsirenkami įvairiausiose parodose. Į tarptautines parodas vykstama su konkrečiomis užduotimis, žinome, kokio vyno ieškome. Tinkamą vyną rasti gana sudėtinga, ne kiekviena paroda papildo „AIBĖ“ parduotuvių asortimentą atradimais. Būna ir netikėtumų, kai tikslai pasikeičia atradus išskirtinį skonį.

Vyno ekspertė Inga dalinasi, kaip netikėtai ir neplanuotai „AIBĖ“ parduotuvių vynų lentynas papildė išskirtiniai portugališki „Porta 6“ vynai. „Buvo paskutinė parodos diena, pavargę ir nusivylę, ėjome išėjimo durų link, kai pastebėjome nedidelį stendą, o gal labiau charizmatišką atstovą, kurio nei vienas nebuvome aplankę. Daug vilčių nedėjome, nes vynai buvo portugališki, nepopuliarūs Lietuvoje. Visgi nusprendėme įvertinti šiuos vynus,“ – istorija dalinasi I. Prastieniūtė.

„Vynai buvo tokie, kurių paragavus, norėjosi sakyti „wow“. Jie atitiko ir viršijo visus mūsų keliamus kriterijus, tai buvo didysis metų atradimas. Dėl šio vyno „Porta 6“ atsiradimo „AIBĖ“ parduotuvių lentynose teko stipriai konkuruoti su  vienu iš didžiųjų Lietuvos prekybos tinklu.

Šie žaismingomis etiketėmis pasidabinę vynai aukščiausiais medaliais įvertinti ir čempionatuose. Lietuvos vyno ekspertai 2018, 2019 metais jiems skyrė 2 sidabro, 1 bronzos, 3 aukso ir 2 medalius  „kaina ir kokybė” kategorijoje, kuri yra „AIBĖ” asortimento prioritetas. Išskirtinio skonio portugališkas vynas „Porta 6“ įvertintas ir „AIBĖ” pirkėjų – jo išpilstyta Lietuvoje virš 100.000  taurių.

Šiais metais vyno ekspertų atrinkti gėrimai „AIBĖ“ parduotuvių lentynose išsiskirs lipduku – „Someljė REKOMENDUOJA“. Tai rekomendacija pirkėjams pasirinkti vyno profesionalų patvirtintą skonį.

NAUJIENOS

Rodyti visus

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai. Daugiau informacijos

Sutinku Uždaryti